WEDSTRIJD Futsal My-Cars Roselies - Real Noorderwijk  3 - 2  (1-1)

DATUM 14-10-2016  21:30

DOELPUNTEN 12' Amelot 1-0, 18' Salah 10m 1-1, 25' El Attabi 1-2, 35' Canaris S. 2-2, 38' Canaris S. 3-2

VERSLAG Noorderwijk stond voor de verste verplaatsing van het seizoen. Een rit van bijna twee uur. Coach Gessner kon geen beroep doen op de geschorste Ajouaou en de gekwetste Bouyakoubi maar het was wel een wedstrijd waar Real rekende op winst.

De eerste helft werd opgang gefloten en de bezoekers dreigden al na 1’ via een hard schot van Moussaoui. De keeper redde dit schot met veel moeite. Tweede minuut een schot van Salah maar weer stond de keeper op de juiste plaats. Roselies loerde op de counter maar vond in de aanvangsfase geen gaatje in de Noorderwijkse defensie. Real kende pech in de vierde minuut wanneer El Attabi zijn doelpoging op de dwarsligger zag uiteen spatten. 6’ en een schot van Salhi maar telkens weer staat er een attente doelman in de weg. Na een zevental minuten moest de scheids even stilleggen omdat de sfeer bij de thuisploeg ver beneden peil was. Na paar minuutjes oponthoud kwamen beide teams terug op het veld. Talhaoui moet een paar keer ingrijpen wanneer de thuisploeg uit de tweede lijn op doel schiet. In de tiende minuut is er opnieuw de onderkant van de dwarsligger die de bezoekers belet te scoren. Waar iedereen een doelpunt verwacht voor Real was het aan de overkant wel raak. Een schot van de thuisploeg vanuit het midden van het terrein verrast de bezoekers en de 1-0 staat op het bord. De bezoekers kunnen pas na 18’ de gelijkmaker laten noteren wanneer Salah een tienmeter mag binnen trappen. 1-1. Real had een viertal keer het kader geraakt maar pech hield hen van een verdiende voorsprong. Met deze 1-1 stand gaan beide teams rusten.

Tweede helft kwamen de bezoekers het best uit de kleedkamer. Moussaoui knalde weer op de thuisdoelman maar die duwde de bal in hoekschop. Salah schoot deze corner weer op de bedrijvige vuisten van de keeper. Na vijf minuten spelen dan toch de verdiende voorsprong voor Real. El Attabi draait zich mooi vrij en schiet het leder voorbij de doelman.1-2. De bezoekers gaan echter te ver achteruit spelen en Roselies met een luidruchtig en vaak agressief publiek probeert de Real defensie te ontmantelen. 35’ lukt hen de gelijkmaker na een mooi vluchtschot van Cannaris 2-2. Real dat niet hun beste niveau haalde laat in de voorlaatste minuut nog een derde doelpunt maken.3-2. Noorderwijk tracht nog met een vijfde veldspeler een gelijkmaker aan te tekenen maar vond helaas geen gaatje meer in de thuisdefensie en 3-2 werd zo de verrassende eindstand.

Een zure nederlaag voor de bezoekers dat vele kansen onbenut liet keerde zo met lege handen terug. Volgende week wacht er weer een zware uitwedstrijd naar Charleroi. Hopelijk kunnen onze jongens hun misstap van in Roselies rechtzetten.